Na Palama uhapšen Turčin Sinan Simsek, član je opasne motociklističke grupe

Barış Boyun

Policijski službenici istražnog tima „FAST“, Državne agencije za istrage i zaštitu na području Pala uhapsili su jednu osobu koja se dovodi u vezu izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

Cilj akcije je lišenje slobode ukupno 17 lica koja su članovi organizovane kriminalne grupe koji čine turski državljani, koji žive u inostranstvu a umiješani su u izvršenje naprijed navedenih krivičnih djela.

U koordinisanoj akciji lišenja slobode učestvuju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Holandije, Belgije, kao i Bosne i Hercegovine – odnosno policijski službenici SIPA, saopćeno je iz ove policijske agencije.

U pitanju je opasna turska narkogrupa “Daltons Gang”, a na Palama je uhapšen njihov član Sinan Şimşek.

Pored Şimşeka, u akciji italijanske policije uhapšeni su i vođe grupe Barış Boyun i Bayram Demir i Özge Koca, Okan Bingöl, Kerem Akarsu, Fikri Fatih Çançin, Ahmet Durmuş, Çağlar Şenci, Cemil Aytekin, Sinan Şimşek, Serkan Özcan, Fırat Çoğalan, Abutalip Burulday, Emrah Şahin, Ardıl Burak Arat, Ersin Aytekin, Kaan Doğu Gündüz i Talijan Giorgi Meschini i Antonio Buondonno.

Kako pišu italijanski mediji, radi se o motociklističkoj bandi koja je učestvovala u ubistvima, terorističkim napadima, posjedovanjem ilegalnog oružja i eksploziva, krijumčarenja oružja, dilanju droge, otmica i iznuda…

Kriminalna organizacija odgovorna je za nekoliko ubistava u Turskoj.

Jedno od njih je i mafijaška likvidacija vođe Škaljaraca Jovana Vukotića u septembru 2022. godine.

Navodno je “Daltons Gang” pomagao Kavčanima, koji su sada Sinanu Simseku pomogli u skrivanju na Palama.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79