Šta se desilo sa inicijativom DF-a ”milion potpisa za građansku BiH”?

Šta se desilo sa inicijativom DF-a ”milion potpisa za građansku BiH”?


Željko Komšić i njegova Demokratska fronta na izbore ove godine su krenuli s peticijom za prikupljanje “milion potpisa za građansku BiH”.

Komšić je govorio kako je cilj inicijative je u roku od šest mjeseci po formiranju vlasti nakon oktobarskih izbora skupiti milion potpisa građana i građanki Bosne i Hercegovine.

Prema riječima Komšića, ova inicijativa bi bila odgovor probosanskih političkih snaga na sve jače nasrtaje susjednih zemalja i međunarodne diplomatije u pokušaju da zacementiraju etničko i diskriminatorno uređenje zemlje. No, šta će tačno uraditi s tih milion potpisa, sve i da ih skupi, Komšić nije objašnjavao.

Ubrzo se, međutim, ispostavilo da je Komšićeva peticija puna rupa, pa je tako građanima bilo omogućeno da glasaju neograničen broj puta, a glas za Komšićevu građansku državu su između ostalog dali Džon Lenon, Dragan Čović, Kristijano Ronaldo, Mini Maus, Rodžer Federer, Alberto Tomba, Paja Patak, Alan Ford…

Povodom ove inicijative iz Demokratske fronte su se posljednji put oglasili krajem oktobra s informacijom da im je inicijativu potpisalo “300.000 ljudi”.

Šta se desilo s peticijom o milion potpisa za građansku državu? Koliko je potpisa prikupljeno na kraju?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija