Šta SIPA traži u Osmicinoj kući?

Tužilaštvo BiH danas je zatražilo od Suda BiH dozvolu za pretres kuće Osmana Mehmedagića.

Nakon što je izdata, oko 18 sati, Tužilaštvo BiH proslijedilo je nalog SIPA-i čiji su se pripadnici odmah uputili na teren.

Kako je Raportu rečeno, istražitelji traže određenu dokumentaciju koju je Osmica iz OSA-e navodno donio u svoju porodičnu kuću. Vjerovatno se dokumentacija tiče ili njegovog navodnog školovanja ili Američkog univerziteta koji mu je izdao fuš diplomu, a što i jeste predmet istrage.

U Tužilaštvu su dva svjedoka, od koji je jedan vlasnik Američkog univerziteta Denis Prcić, u iskazu kazali da je Osmica izvukao dokumentaciju i odnio je kući.

Inače, Osmica je svoje navodne diplome i dosjee o školovanju proglasio državnom tajnom pa niko nije imao pristup toj dokumentaciji.

U toku je pretres kuće Osmana Mehmedagića Osmice u Sarajevu, potvrđeno je za Raport.

Kako nam je rečeno, pretres se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Nije ovo prvi put da se pretresa Osmicana kuća. Tužilaštvo BiH je istraživlo kako je Osmica kupio kuću od Šaćira Čedića, vlasnika Vatre i prijatelja Bakira Izetbegovića.

Istražitelju su ranije utvrdili da je Osmica kuću kupio kešom za koji nije imao nikakvo pokriće, a Raport je ranije objavljivao detalje o nalazu finansijskog vještaka.

Protiv Osmice se inače vodi nekoliko istraga. Pored ove o finansijkim malverzacijama, istražuje se njegova diploma.

Inače, zbog korupcije i povezanosti sa mafijašima, Osmica je nedavno završio na crnoj listi SAD.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79