Stabilne cijene plina u Federaciji BiH naredna tri mjeseca

U naredna tri mjeseca u Federaciji Bosne i Hercegovine neće doći do povećanja cijena plina, iako je došlo do povećanja nabavne cijene ovog energenta. Ovu odluku je donio ovlašteni snabdijevač plinom nakon što je dobio informacije o novim cijenama za drugi kvartal ove godine, koje su uvećane u odnosu na prethodni period. Saopćenje o ovom potezu stiglo je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić istakao je da Vlada Federacije BiH i resorno ministarstvo žele zaštititi građane od eventualnih posljedica povećanja cijena plina.

“Ne možemo utjecati na globalna dešavanja niti na rast cijena na svjetskom tržištu, ali dajemo sve od sebe da osiguramo redovno, stabilno i sigurno snabdijevanje prirodnim gasom za građane Federacije BiH. Konstantno pratimo cijene energenata i, koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju, preuzimamo dio tereta kako bismo građane poštedjeli posljedica globalnih promjena”, istaknuo je Lakić.

Odluka će donijeti olakšanje građanima, posebno u kontekstu izazova koje je izazvala pandemija COVID-19 i rastući troškovi života.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79