Stan u Mostaru potpuno izgorio, najmanje tri osobe povrijeđene

Stan u Mostaru potpuno izgorio, najmanje tri osobe povrijeđene


Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar danas su u Mostaru spriječili veću tragediju tokom požara koji je izbio u stanu na osamom spratu zgrade Zvjezdara. Na teren su izašli s četvora vatrogasna vozila.

“Odmah se pristupilo intervenciji tu su već bili ljudi koji su pokušavali gasiti, naravno nisu uspjeli. Jedna ekipa je ušla u stan i započela gašenje, dok je druga ekipa otišla na više katove spašavati i obavještavati sve koji su bili izvan osmoga kata jer se dim velikom brzinom širio i stvarao paniku ljudima u zgradi. Tu je bilo malene djece i starijih ljudi, sve ih se uspjelo evakuirati na vrijeme”, kazao je okupljenim novinarima Petar Jurić, zapovjednik PVJ Mostar.

Jurić je kazao kako je požar, odmah pri dolasku u stan, bio već u razbuktalom stanju te je stan potpuno uništen.

“Požar je ugašen, u stanu se malo toga moglo spasiti. Ono što je najvažnije požar se nije proširio ni na susjedni stan, niti na kat iznad što je inače najveća opasnost u ovakvim intervencijama”, objasnio je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kazao je kako su vatrogasci odradili izvanredan posao.

“Ugasili su to u najkraćem mogućem vremenu tako da nije bilo ugroze ozbiljnije ni za živote niti imovinu za druge stanove”, dodao je.

Prema informacijama, najmanje tri osobe, od čega je jedno dijete su srednje-teško povrijeđene uslijed nagutavanja dima, potvrdio je Marko Lugarec iz Hitne pomoći Mostar.

Njih troje su prevezeni su u SKB Mostar.

Jedna od povrijeđenih osoba je bila u stanu na osmom spratu zgrade Zvjezdara u kojem je danas oko 14:40 izbio požar, piše Bljesak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija