Stanari očistili dvorište i ofarbali stare ograde u Sarajevu

Dok su mnogi građa ni produženi vikend iskoristili za odmor, stanari Alipašine i Kemalbegove ulice u Sarajevu su nedjelju posvetili zajedničkoj radnoj akciji.

Očistili su prostor oko zgrade, ofarbali dotrajale ograde i parking prostor.

“Radimo ovo zato što želimo pokazati da se može doprinijeti zajednici, ako svi odvojimo malo vremena i novca”, poručuje jedan od stanara.

Zgrada koja obuhvata adrese Kemalbegova 2 te Alipašina 12 i 14 su u vremeni divljih parkinga širom grada, primjer je gdje su stanari samofinansirali izradu elaborata za pripadajući parking prostor za stanare.

“Prije nekoliko godina je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo prihvatilo Elaborat, te označilo parking zonu, a danas smo iskoristili čišćenje da pokažemo da nam je stalo do ovog prostora”, napominju stanari.

Ofarbane su pristupne stepenice koje povezuju ulicu Jezero sa Alipašinom, očišćen je korov oko cijele zgrade, te su uljepšani trotoari.

“Komšiluk cijeni kada zajedno radimo na stvarima koje su dobro za zajednicu. To je prepoznala i Općina Centar i Vlada KS, koji upućuju da ovo može biti primjer za saradnju u lokalnoj zajednici”, zaključuju.

Lijepe slike sa majske radne akcije podsjećaju na neka ranija vremena, a priča iz Alipašine ulice je razlog za optimizam piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79