Stanivuković kaže da Srbi više neće nasjesti na priču o bratstvu i jedinstvu

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je dao izjavu novinarima u ovom gradu u kojem se danas mimohodom obilježava neustavni “Dan Republike Srpske”.

Stanivuković je rekao da “Republika Srpska nije neka slučajna pojava kao što neko hoće da kaže, ni neki slučajni refleks”.

“Ona je vijekovna težnja srpskog naroda da bude oivičen svojom državnošću kao jedinim garantom naše postojanosti”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da tamo gdje Srbi nisu imali svoje ustanove i institucije, tamo su “doživljavali najveće strahote i zločine koji su gotovo prijetili istrebljenju”.

“Naravno da smo danas dovoljno mudri, pogotovo na ovaj dan, da se prisjetimo da više ne možemo nasjesti ni na jednu priču o nekom bratstvu i jedinstvu u tom pravcu koji znači da nemamo naš državu i naše institucije”, rekao je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79