Stanovnici Ljubljanske u strahu od klizišta: Novi objekat se gradi bez obzira na sve

Stanovnici Ljubljanske u strahu od klizišta: Novi objekat se gradi bez obzira na sve


Sarajevska ulica Ljubljanska, u kojoj se nalazi nekoliko izuzetno starih objekata postala je gradilište. Gradilište o kojem stanovnici okolnih, u ratu jako oštećenih objekata, ništa nisu znali dok nisu ugledali bagere.

I nije to gradilište koje, kao recimo garaža u Kolodrvorskoj koju grade Općina Novo Sarajevo i Kanton Sarajevo, traje godinama. Ovdje se radi ubrzano, stalno, i subotama i nedjeljama i u noćnim satima, kako bi se objekat što prije izgradio i stanovi prodali.

Jutros je bilo posebno tužno jer je teško bolestan čovjek dobio rješenje o hitnom iseljenju-deložaciji jer objektu u kojem živi prijeti urušavanje, a ustvari objekat smeta gradilištu.

– Zbog novog objekta će biti srušena zgrada koja bi trebala biti historijsko blago BiH. Potkopat će se dvadesetak garaža i urušiti temelji najmanje tri ulaza u ulici Emerika Bluma. Ljubljanska ulica će uskoro postati aktivno klizište…. Sve zato što je neko naumio da na mjestu koje je prije rata proglašeno opasnim za gradnju zbog podzemnih voda odlučio da gradi “modernu”, pazi sad sedmokatnicu, da bi Općina Novo Sarajevo popunila prazne budžete a pojedinci nikad pune džepove. Taman kad pomisliš da nema dalje, iznenadiš se, rekla je jedna od stanovnica ove ulice.

I vijećnik Općinskog vijeća Novo Sarajevo Srđan Srdić je zgrožen ovim dešavanjima. Iako je jedan od najaktivnijih vijećnika, i sam je upoznat sa ovom situacijom tek kada su radovi počeli.

– “Niče” zgradurina u naselju Kovačići, tačnije u ulici Ljubljanska! Ja kao vijećnik koji sam već drugi mandat u Vijeću uopće nisam upoznat sa ovim “čudom”! Građani su zgroženi, a po nekim naznakama mogli bi biti i ugroženi!!! “Ovo nam je naša borba dala” “Sjaši Kurta da uzjaši Murta”, poručio je Srdić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija