STARAC UHAPŠEN PRILIKOM POKUŠAJA KRIJUMČARENJA TURSKIH DRŽAVLJANA

Pripadnici Granične policije BiH danas su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili osobu inicijala G. J. (79), nosioca izbjegličkog pasoša Francuske, jer je pokušao prokrijumčariti četiri državljana Turske, tako što ih je čekao na ovom aerodromu i uz određenu novčanu nadoknadu trebao odvesti u zemlje EU.

Iz Granične policije BiH saopćeno je da su kod G. J. nađena i četiri nepostojeća (izmišljena) identifikaciona dokumenta s podacima koji se podudaraju s podacima i fotografijama spomenutih državljana Turske koji su u BiH stigli letom iz Istanbula.

Na području Bijeljine jučer je državljanin Srbije S. P. (56) u taksi vozilu, registarskih oznaka Srbije, pokušao prokrijumčariti četiri osobe s područja Kosova.

Uhapšeni G. J. i S. P. su, uz izvještaje o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi, predati Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79