Staša Košarac: “Šmit je uzrok svih problema u BiH, on napada i provocira Srpsku”

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je lojalnost Republici Srpskoj jedinstven stav svih predstavnika Srpske zaposlenih u Savjetu ministara i agencijama, te da su svi spremni da napuste rad u zajedničkim institucijama ukoliko budu nastavljene provokacije Kristijana Šmita.

Košarac je istakao da je neupitna podrška politici Republike Srpske, te da su zaposleni u zajedničkim institucijama koji dolaze iz Republike Srpske iskazali podršku institucijama Srpske.

“Sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika svi su okvalifikovali kao politički”, izjavio je Košarac u Istočnom Sarajevu nakon sastanka predstavnika Republike Srpske koji rade u zajedničkim institucijama.

On je naveo da je uzrok svih problema u BiH Šmit, koji je nelegalno izabran.

Opet planovi kako da Srbi napuste institucije Bosne i Hercegovine

Košarac je rekao, prenosi Srna, da je zaključak današnjeg sastanka da se slijedi politika Republike Srpske, te da se politika u zajedničkim institucijama sprovodi onako kako je definisana u Srpskoj.

“Danas je iskazan stav da su svi opredijeljeni očuvanju ustavnih pozicija Republike Srpske i Dejtonskog sporazuma. Jasno smo rekli da je Šmit nelegalno izabran i da je stranac koji unosi previše problema u BiH”, rekao je Košarac i dodao da Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, napada i provocira Republiku Srpsku.

On je poručio da se Šmit “grdno prevario” ako misli da je postigao neki rezultat, jer Srpska afirmiše svoje demokratske kapacitete u odbrani Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79