Stevandić: Odluke OHR-a neće biti objavljivane u Službenom glasniku RS

Stevandić: Odluke OHR-a neće biti objavljivane u Službenom glasniku RS


Predsjednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da će u srijedu, 21. juna, biti održana posebna sjednica parlamenta na kojoj će biti razmatran Prijedlog izmjena Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, čime će se regulisati da se u Službenom glasniku RS ne objavljuju odluke visokog predstavnika jer, kako Stevandić navodi, “nema legalitet”.

Stevandić je na konferenciji za novinare rekao da će se ovim aktom regulisati i nemogućnost inkriminacije radnika i direktora Službenog glasnika.

– Razlog za sve ovo je opravdan jer visoki predstavnik nije imenovan po pravnim normama i nema saglasnost Vijeća sigurnosti UN-a. Budući da time nema legalitet, ni njegove odluke nemaju legalitet i u skladu sa ovim zakonom se neće objavljivati u Službenom glasniku RS – rekao je Stevandić.

On je istakao da RS navedenom izmjenom zakona potvrđuje svoju državotvornost i nastavak politike da su odluke Narodne skupštine najveći zakonodavni okvir u RS.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija