Stigla prognoza vremena do kraja juna. Neće vas oduševiti

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za period od 12. do 27. juna ove godine.

Kako su naveli, nestabilno vrijeme praćeno padavinama nastavlja se i tokom narednih dana.

Do petka umjerene padavine očekuju se na zapadu i jugozapadu zemlje. Na jugu i jugoistoku zemlje intenzivnije padavine izgledne samo u srijedu i četvrtak. U centralnim, sjevernim i istočnim predjelima Bosne nestabilan period nastavlja se do 19. juna sa velikom vjerovatnoćom za lokalne nepogode praćene obilnim padavinama jačeg intenziteta u srijedu i četvrtak.

Stabilniji period na zapadu, jugozapadu i jugu Bosne i Hercegovine očekuje se od 16., a u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima stabilizacija se prognozira od 20. juna.

Narednih 10 dana vrijednosti temperatura zraka prognoziraju se oko ili nešto ispod referentnih za ovaj period godine. Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, očekivane temperature zraka biće u rasponu od 7 do 12 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16 °C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni od 20 do 24, na jugu zemlje do 27 °C.

Od 22. juna izgledan je blagi porast vrijednosti temperatura zraka. Tokom jutra u Bosni očekivane temperature kretaće se od 16 do 20, u Hercegovini od 18 do 22, danju u Bosni do 31, u Hercegovini do 33 °C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79