Sudar usred mora jahte i jedrilice. Ima povrijeđenih

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) jučer, 11. juna u 11.55 sati zaprimila je dojavu jednog od sudionika saobraćajne nesreće, koji je prijavio sudar s jedrilicom tokom plovidbe kod otočića Balabra Mala.

Obaviještene su sve nadležne službe Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture te Stanica pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar).

“Odmah po zaprimljenoj dojavi komunikaciju sa sudionicima pomorske nesreće i PPAP Zadar preuzeli su službenici Lučke kapetanije Zadar, dok je u koordinaciji MRCC Rijeka prema poziciji nesreće upućen policijski brod “Donat” sa djelatnicima Hitne medicinske pomoći, HMP ispostava Preko, budući da je prijavljena povreda jedne osobe,” saopšteno je iz MUP Hrvatske.

Nakon pripreme za hitan medicinski prijevoz povrijeđena osoba evakuisana je na policijski brod te u doktorskoj pratnji prevezena u marinu Dalmacija, kamo su pristali u 13.55 sati, odakle su pacijenticu preuzeli djelatnici HMP Zadar u daljnje postupanje prema zadarskoj Općoj bolnici.

Službenici LK Zadar na mjestu pomorske nesreće obavili su uviđaj, kojim je utvrđeno da se sudar dva plovila dogodio oko podnevnih sati.

Na jedrilici se u trenutku sudara nalazilo 5 osoba, svi državljani Republike Slovenije, od kojih dvoje odraslih i dva djeteta, koji u nesreći nisu povrijeđeni te voditeljica jedrilice, rođena 1988. godine, koja je pretrpjela težu tjelesnu povredu u vidu otvorenog prijeloma noge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79