Stomatolog i sestra osumnjičeni: Žena preminula nakon vađenja zuba

Osnovni sud u Đakovici donio je odluku o jednomesečnom pritvoru stomatologu čiji su inicijali DŽ.K., te istovremeno odredio jednomesečni kućni pritvor njegovoj sestri H.K. iz Mališeva nakon smrti pacijentkinje kojoj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Prema saopćenju suda, DŽ.K. se sumnjiči za krivična djela nesavjesnog liječenja i nedozvoljenog obavljanja ljekarske djelatnosti, dok je njegova sestra H.K. osumnjičena za nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Odbivši zahtjev Osnovnog tužilaštva u Đakovici za pritvorom okrivljenoj H.K., sud je odlučio da se izrekne mjera jednomjesečnog kućnog pritvora zbog sumnje da je počinila krivična djela nedozvoljenog obavljanja ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Tragedija je zadesila pacijentkinju L.Š. nakon što je stomatolog DŽ.K. tokom vađenja zuba primijenio neodgovarajuće metode liječenja. Nažalost, pacijentkinja je preminula u dvorištu ordinacije. Ljekari bolnice u Mališevu su potvrdili da je pacijentkinja preminula kao posljedica neodgovarajuće terapije koju je primijenio okrivljeni prilikom zahvata.

H.K., sestra stomatologa, također je pod sumnjom jer se sumnja da je pružala medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme, iako je završila devetogodišnju školu za krojača. Prilikom inspekcije ordinacije uhapšenog, pronađeno je čak 18 falsifikovanih svjedočanstava i diploma sa pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79