Stotine Bošnjaka uplatilo novac kako bi nana Fata Orlović obavila hadž

Humanitarna oragnizacija Bošnjaci Frankfurta i dijaspore i web magazin Bošnjaci.net saopćili su da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjena za svrhe hadža nane Fate Orlović.

Ovom informacijom su, kako ističu, željeli obradovati sve sve sponzore koji su učestvovali u ovoj hediji za odlazak na hadž za nanu Fatu Orlović.

Podsjećaju da zbog epidemije COVID-19 i ograničenog kretanja starijih osoba nana Fata nije mogla posjetiti Mekku i Medinu.

– Napokon, ove godine su ukinute sve restrikcije, tako da se, hvala Allahu, ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadž, umru i da njeno vedro lice ozari Allahov nur, mubarek Kabbe i mubarek mjesta u Mekki i Medini kojima je koračao voljeni Poslanik Muhammed s.a.v.s. Molimo Allaha dž.š., da Nani Fati podari dobro zdravlje i da bez poteškoća obavi hadž, da joj bude hadž mebrur. Amin! – saopćeno je.

Organizatori su uputili veliku zahvalnost svim sponzorima ove akcije, napomenuvši da je u njoj učestvovalo oko 200 osoba od Švedske do Sjeverne Amerike.

– Zahvalnost upućujemo reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i Uredu za hadž IZ BiH koji su inicijatori od samog početka i obećali su da će sve uraditi da Nani Fati omoguće i olakšaju da putuje na hadž i na taj način obraduju našu heroinu, pokretače akcije i sve sponzore – navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79