Štrajk glađu u KPZ Mostar: Pobunio se Jozo Markić

Jozo Markić (36), jedan od optuženih u slučaju „Orka“, odnosno, za organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i teškim krađama, danas je, kako saznajemo, u pritvorskoj jedinici Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje se nalazi više od godinu, stupio u štrajk glađu.

Iako smo dobili informaciju da je u štrajk glađu stupio i Alen Begluk (35), također, jedan od optuženih u ovom predmetu, iz KPZ-a Mostar su to negirali.

Markić je ljetos, tokom suđenja, koje je započelo 25.juna prošle godine, najavljivao štrajk glađu i to zbog ukidanja posjeta u KPZ-u Mostar radi situacije s koronavirusom, ali, to nije učinio.

Zbog čega se sada Markić odlučio na štrajk glađu nismo uspjeli saznati.

KPZ Mostar

Inače, skoro dva mjeseca je prošlo od zadnjeg ročišta u ovom predmetu, s obzirom na to da se predsjedavajući Sudskog vijeća, Elis Sultanić nalazi na bolovanju.

Optužnicom u ovom predmetu je bilo obuhvaćeno 12 osoba, a njih osam se nagodilo s Tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona. Uz Markića i Begluka na optuženičkoj klupi je ostao i Enis Mandal (35) prenosi Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79