Strašan prizor: Snijeg srušio krov štale, 3 krave uginule, veterinari se bore za četvrtu

Težak, ogroman snijeg koji je prethodnih dana okovao prijepoljski kraj uzeo je svoj danak. Od siline snježnog pokrivača urušio se krov na štali Mithada Žigovića iz Brodareva i ubio mu tri krave, dok se veterinari bore za život četvrte, a koju će najvjerovatnije morati da uspavaju.

– Sve se desilo tokom noći. Urušio se krov na montažnoj štali i usmrtio tri krupne životinje, koje su bile na sredini, a ostale koje su bile u uglovima štale su se spasile – rekao je za RINU Armin Mujezinović iz Prijepolja koji je sa svojom humanitarnom organizacijom pomogao Žigovićima.

Četvoročlana porodica živi od prodaje sira, to im je jedini izvor prihoda, tako da je ovo veliki gubitak za njih. Zahvaljajući dobrim ljudima koji su se već pokrenuli, skupljen je novac da se izgradi nova štala za stoku koja je preostala.

– Stoku su primile komšije, a mi smo skupili blizu dvije hiljade evra, kao i materijal, tako da ćemo čim to vremenske prilike dozvole, početi za izgradnjom nove štale. Žigovići se nadaju da će daljom reprodukcijom ponovo proširiti svoj stočni fond – kaže Mujezinović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79