Strašan slučaj: 6-godišnji dječak iz Slovenije pozitivan na kokain nakon boravka kod oca

Istražitelji u Sloveniji suočavaju se s tragičnim slučajem šestogodišnjeg dječaka iz Istre koji je nedavno bio pozitivan na kokain nakon što je proveo vikend kod svog oca. Majka je dugo upozoravala Centar za socijalni rad (CSD) na očevu ovisnost, dok je škola također prenijela svoju zabrinutost o situaciji. Unatoč tim upozorenjima, dijete je na kraju testirano pozitivno na prisutnost kokaina u svom organizmu.

Kada se majka vratila po sina nakon posjete ocu, primijetila je zabrinjavajuće znakove. Šestogodišnjak je patio od jakih glavobolja i bolova u trbuhu, a također je imao neobičan izgled. Majka je opisala kako je dječak bio izrazito agresivan. To je bio okidač da posumnja na nešto ozbiljno i odluči provjeriti prisutnost droge u dječakovu tijelu.

Brzo je otišla u apoteku kako bi kupila test za drogu, a testiranje je pokazalo da je dijete bilo pozitivno na kokain. Ta sumnja je potvrđena testiranjem u Domu zdravlja, a potom i drugim testom u izolskoj bolnici. Još jedan zabrinjavajući detalj otkriven je prilikom osluškivanja srca, kada je specijalist urgentne medicine primijetio šum na srcu dječaka.

Majka je izjavila da ne može ni zamisliti kako je droga dospjela u organizam njenog šestogodišnjeg sina. Posljednjih šest mjeseci, dijete je imalo jaka krvarenja iz nosa i često se žalilo na angine, što je dodatno zabrinulo majku.

Kriminalistička uprava PU Koper preuzela je slučaj i istražuje 40-godišnjeg oca zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela omogućavanja uzimanja nedozvoljenih droga i zapuštanja maloljetnog lica, te okrutnog djela.

Nakon obavljenog uviđaja, istražitelji su oca priveli istražnom sudiji koji mu je odredio pritvor. Istraga je i dalje u tijeku, a policija aktivno prikuplja dodatne informacije i dokaze kako bi se rasvijetlila cijela situacija.

Ako sud utvrdi da je otac kriv, suočit će se s ozbiljnim posljedicama. Za posjedovanje droge prijeti mu zatvorska kazna od jedne do 12 godina, dok za zanemarivanje djeteta može dobiti do tri godine zatvora.

Nadamo se da će istraga rasvijetliti sve činjenice i osigurati sigurnost djeteta u budućnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79