Strašno: U BiH preminulo 41 osoba od COVID-a u zadnja 24 sata

Strašno: U BiH preminulo 41 osoba od COVID-a u zadnja 24 sata


Tokom proteklih 24 sata, u Bosni i Hercegovini je zabilježeno novih 275 slučajeva zaraze koronavirusom od 1.150 obrađenih testova. U istom periodu zabilježen je 41 smrtni slučaj.

Podsjećamo, dan ranije u Bosni i Hercegovini testirano je 1.089 uzoraka na koronavirus, od čega je zabilježeno 140 novozaraženih osobe. Od posljedica zaraze koronavirusom u istom periodu preminule su 23 osobe.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 879 uzoraka, od čega je 231 pozitivan na koronavirus.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zapadnohercegovačkom, Hercegovačko-neretvanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 878.815 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 155.304 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 19 osoba i to u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo, dok je 10 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6.146.

Republika Srpska

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, UKC RS-a i u Bоlnici Sv. Vrаčеvi u Biјеljini izvršеnо је tеstirаnjе 207 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а koronavirus je pоtvrđеn kоd 40 оsоbа.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеn је 21 smrtni slučај.

Dо sаdа su u ovom entitetu pоtvrđеna 78.022 slučаја koronavirusa, а prеminulе su ukupnо 4.442 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа ovaj virus.

Ttеstirаnо је ukupnо 327.939 оsоbа, a kupаn brој hоspitаlizirаnih u је 693. Nа rеspirаtоru је 58 оsоbа.

U Rеpublici Srpskој pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm trеnutnо је 7.764 оsоbа.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH u posljednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom od 64 testirana uzorka. Preminula je jedna osoba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija