Stravična nesreća kod Gračanice, poginula jedna osoba

Jutros je na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, u mjestu Miričina kod Gračanice došlo do stravične saobraćajne nezgode.

U nesreći je jedna osoba podlegla usljed zadobijenih povreda.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić je kazala da se saobraćajna nesreća dogodila jutros oko 7:45 sati.

“U saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička i jedno teretno vozilo, a tom prilikom je uslijed zadobivenih povreda jedno lice poginulo.

Poginuo je vozač koji je upravljao vozilom opel corsa A. J. (75) iz Brijesnice, Doboj Istok, dok je saputnica iz vozila S.J. također povrijeđena i upućena u Univerzitetski klinički centar Tuzla radi ukazivanja medicinske pomoći.

Vozač se teretnim vozilom koje je učestvovalo u nesreći udaljio s mjesta događaja, ali je brzom intervencijom policije sustignut i zaustavljen.

Zbog obezbijeđenja mjesta događaja, saobraćaj je na navedenoj lokaciji u potpunosti obustavljen”, precizirala je Sprečić.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac, te se poduzimaju dalje mjere i radnje po njegovom nalogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79