Stravični napad kod Kaknja: Žena (28) teško povrijeđena

Mjesto Zgošća kod Kaknja bilo je mjesto stravičnog na ženu (28) od strane nepoznate osobe koristeći metalnu šipku. Napad je rezultirao teškim tjelesnim povredama koje su zahtijevale hitno medicinsko tretiranje.

Elvedin Fišek, portparol Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), izvijestio je za portal “Avaza” o uznemirujućim okolnostima napada. Incident se dogodio 14. kolovoza u 14:30 sati, kada je osoba K.E. (1993. godište), iz Kaknja, izvršila krivično djelo nasilničkog ponašanja prema žrtvi Č.A. (1995. godište), također iz Kaknja.

Fišek je dodao da je žrtva, u pokušaju bijega od napadača, zadobila teške tjelesne povrede koje se ogledaju u puknuću petne kosti. Žrtva je prebačena u Kantonalnu bolnicu Zenica radi liječenja, gdje je konstatirana ozbiljna povreda.

Nakon što je napad izvršen, osumnjičeni K.E. je lišen slobode od strane nadležnih organa. Osumnjičeni je zatim podvrgnut ljekarskom pregledu, a nakon toga je upućen na dalje liječenje na Odjel psihijatrije Kantonalne bolnice Zenica.

Portparol MUP ZDK, Elvedin Fišek, naglasio je da će uslijediti krivična prijava protiv osumnjičenog. Tokom tog procesa, bit će utvrđeno je li osumnjičeni bio pod utjecajem alkohola ili narkotičkih sredstava te da li je krivično odgovorno zbog zdravstvenog stanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79