Struka potvrdila: Oštećeni nije bio životno ugrožen

Haris Balaš uboden je oštrim predmetom u lijevu slabinsku regiju. Dubina ubodne rane je 10 cm, no i pored toga ni jedan vitalni organ nije povrijeđen, te zato ta rana nije bila opasna po život. Ovo je ukratko bila srž nalaza vještaka medicinske struke Hamze Žuje u današnjem nastavku suđenja Benaminu Tabakoviću u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Piše: D. Pavlović

Vještak Žujo je svoj nalaz dao na osnovu uvida u medicinsku dokumentaciju u kojoj je navedeno da je Balaš zbog zadobijene povrede bio na liječenju od 19. do 23. juna ove godine. Tužiteljica Sanela Škaljić pokušala je navesti vještaka da kaže da je bilo moguće da se dovede u opasnost život povrijeđenog, međutim, Žujo je ostao kod svog iskaza da se radilo o proboju trbušnog zida i da se zbog toga radi o teškoj povredi, ali da Balašu nije bio ugrožen život.

Danas je trebao iskaz dati i maloljetni svjedok A. T, no, tužiteljica je zahtijevala da se sve obavi po zakonu i da A. T. svjedoči iz posebne prostorije. Pošto uslovi za svjedočenje nisu nili ispunjeni, suđenje je prekinuto i biće nastavljeno 7. decembra.

Muhidin Kapo, advokat optuženog podsjeća da je Tabaković s društvom sjedio u dvorištu kuće njegove tetke koju on održava i pripremali se za roštiljanje. Tada su naišla tri mladića među kojim se nalazio i Balaš koji je od ranije imao neraščišćene odnose sa Benaminovim bratom. Banadinom. Balaševa grupa prvo je prijetila Tabakoviću i krenula dalje. Međutim, zaustavili su se i vratili. Ušli su u dvorište i počeli vrijeđati i udaradati ga ključem od kola.

Kapo dodaje da ovo djelo treba biti prekvalifiikovano i da se radi o nužnoj odbrani ili u najgorem slučaju o prekoračenju nužne odbrane.

Sarajlija preživio brutalni napad: Ubo me nožem i rekao “vidiš da nisam p****”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79