Sarajlija preživio brutalni napad: Ubo me nožem i rekao “vidiš da nisam p****”

Nije tačno da je u samoodbrani mahao nožem i da se sve dogodilo njegove ispred kuće, kaže za „Avaz“ Haris Balaš (37) iz Sarajeva, koji je teško povrijeđen 19. juna u sarajevskom naselju Zabrđe, nakon što ga je nožem ubo Benamin Tabaković (18).

Naš sin nije htio nikoga da ubije, mahao je nožem i govorio im da ne prilaze

Balaša, oca dvoje maloljetne djece, zaboljele su tvrdnje roditelja Tabakovića da njihov sin nije imao drugog izbora, jer je bio napadnut.
Psovao mu majku i sestru

– Psovao mi je mrtvu majku i sestru. Zastao sam i pitao ga zašto mi psuje i tada je nastao problem. Krenuo je autom da zgazi mene i prijatelje. Ubo me nožem i rekao „vidiš da nisam p****“. Potom je pobjegao. Ja sam, uz pomoć prijatelja, nekako sjeo u vozilo i otišao u policiju, gdje me je preuzela Hitna pomoć – priča Balaš.

Prema njegovim riječima, Balaš je pobjegao u pravcu obližnjeg potoka.

– Tu je vjerovatno bacio nož koji nikada nije pronađen. Predao se tek kada je vidio specijalce – tvrdi Balaš, koji kaže da nikad nije krivično gonjen.

Balaš je nadalje ispričao da je i prije ovog napada Tabaković nasrtao na njega.

– Tada sam bio s djecom. On ima i brata koji je, također, problematičan. Vjerujte, kako je u zatvoru, mahala nema problema. Čitavo naselje je imalo s njim problem – kaže Balaš.
Trajne posljedice

On naglašava da je Tabaković vadio ljekarski nalaz, koji je potvrdio da nije napadnut.

– Niko mu nije ni čvoku opalio. To sam isto izjavio i na suđenju, imaju moje izjave i u Tužilaštvu, policiji… – kazao je Balaš.

Kako kaže, povreda na stomaku mu je ostavila trajne posljedice.

– Izgubio sam 20 godina života. Ne mogu više ko nekad ni da radim svoj posao molera, jer ne smijem teško da dižem – zaključio je Balaš za Avaz.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79