Student u Hrvatskoj osvojio 30.000 eura na kvizu, kada će neki kviz u BiH?

Student Josip Rončević iz Lumbarde na Korčuli oduševio je u kvizu “Superpotjera” i osvojio 30 hiljada eura.

On studira na Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. U prvom krugu osvojio je maksimalan iznos od 2.500 eura odgovorivši tačno na svih pet pitanja.

U brzopoteznoj igri Josipov izbor bio je borba protiv cijelog supertima, koji su mu ponudili 30.000 eura i zatražili 56 sekundi. Nije znao da se skraćenica GPS prevodi kao globalni položajni sistem niti da je Isus rekao apostolima: “Hajdete za mnom i učinit ću vas ribarima, ljudi.”

Taođer nije znao da u se u brodskoj svjedodžbi navodi ime brodara i područje plovidbe. Na kraju je s devet sekundi prednosti uspio nadigrati supertim lovaca.

“Ovo je sve tako brzo prošlo. Iskreno, po mom mišljenju, lovci su imali puno teži set. Ja sam imao nekoliko baš glupih ‘kikseva’, ali srećom i nešto znanja. Još uvijek malo sam pod dojmom”, izjavio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79