Studenti sutra izlaze na proteste: Na rubu smo, ostajemo bez hrane

Udruženje studenata Studentskog centra je najavilo proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo za srijedu, 7. aprila, s početkom u 9 sati i 30 minuta.

– Godinama unazad nemaran odnos nadležnih je doveo do ruba, na kojem studenti ostaju bez hrane. Studentima JU “Studentski Centar” Sarajevo duguje oko 100.000 KM, zgrade i pored uvrštavanja na spisak projekta energetske efikasnosti u 2019. godini još nisu renovirane, godinama kanton ne plaća punu dotaciju JUSC-u pa su ulaganja u inventar mizerna, a kao presudan momenat navodimo taj da se nadležni preko 40 dana prepucavaju s direktorom da li je direktor ili ne, dok za to vrijeme dobavljaci otkazuju dovoz hrane zbog dugova, javne nabavke propadaju jer ih nema ko potpisati, elektrodistribucija najavljuje isključenje električne energije i sl. – saopćili su.

Mirno okupljanje su podržali SPUS, JUSC, te većina fakultetskih asocijacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79