Suad Terzić: Sramna je istraga PU Cazin, primorani su da šute i paze šta rade

Suad Terzić: Sramna je istraga PU Cazin, primorani su da šute i paze šta rade


Azur Terzić, vrhunski student i košarkaš, više od mjesec dana leži na Kliničkom centru u Sarajevu nakon što mu je doslovno polomljena kičma u noći 2. oktobra u Cazinu.

Istraga koja bi trebala dovesti do počinilaca, još uvijek traje…

Njegov otac Saud kaže da je Azur bolje u odnosu na prije mjesec dana.

“Moj sin je oličje pravog, dobrog momka. Prije svega vrhunskog studenta. Veliki je broj medalja koje je osvojio i utakmica koje je odigrao. Radi se o osobi koja je bila omiljena u Cazinu, poznavao ga je i cijeli Bihać. Omiljen u društvu i na kraju prelomljene kičme nađen gdje ne treba, u teškom stanju – govori.

Istragu vodi Federalna uprava policije po nalogu Tužilaštva USK.

Saud po prvi put javno govori o početnoj fazi istrage, govori o ljudima koji su navodno opstruirali istražne radnje, sumnjama i strahovima. Vjeruje da će Azur, kada se probudi i progovori, a hoće, reći sve. Do tada javnost diše zajedno s njim i mirnim šetnjama moli za njegov oporavak.

“Što se tiče prve istrage, PU Cazin, ona je bila, ne sramna, nego bila je oličje srama i nepoznavanja osnovnog što treba da obuhvati jedna istraga. Sama činjenica da meni kao jedinom roditelju i staratelju, niko od PU Cazin i istrage koju je predvodio izvjesni Said Ljubijankić, 20 i više dana niko nije ušao u kuću, nit me zvao telefonom, nit me ispitivao – ističe.

Dodaje da je kroz cijelu istragu stekao dojam da su bili primorani da šute, ništa ne govore i dobro paze šta rade.

“Ovo što se desilo mom sinu smatram isključivo kao pokušaj ubistva koji su napravili tatini sinovi na jedan fin i organiziran način. Nevjerovatna je činjenica da od 30 kamera koje postoje u tržnom centru, da su sve van funkcije – rekao je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija