Suad u firmu predao lažno ljekarsko uvjerenje, sada će mu se suditi

Suad u firmu predao lažno ljekarsko uvjerenje, sada će mu se suditi


Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona je podiglo optužnicu protiv Suada A., zbog izvršenog krivičnog djela Krivotvorenje isprave.

Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Bugojnu.

Prema optužnici, Suad A. je pribavio lažno ljekarsko uvjerenje i predao ga u firmu kako bi imao dokaz o zdravstvenoj sposobnosti i ispunjavanju uslova za zasnivanje radnog odnosa.

Suad A. se tereti da je dana 24.07.2018. godine na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, na njemu poznat način, radi upotrebe pribavio Ljekarsko uvjerenje o zdravstvenom stanju JU Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje, koje nije evidentirano u Registru izdatih ljekarskih uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti JU DZ Gornji Vakuf-Uskoplje za 2018. godinu.

Suad A. je znao da da nije obavio preglede od strane doktora specijalista, koji pregledi prethode izdavanju ljekarskog uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti i htijući to, da bi tačno neutvrđenog dana tokom 2018.godine navedeno ljekarsko uvjerenje upotrijebio na način da je isto predao u firmu, nadležnoj službi kao dokaz o zdravstvenoj sposobnosti i ispunjavanju uslova za zasnivanje radnog odnosa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija