Mito i Nutela nedovoljni, Bajić oslobođen optužbi za iznudu

 

Okružni sud u Banjaluci izrekao je oslobađajuću presudu Nikoli Bajiću (38) iz Banjaluke, po optužnici za pokušaj iznude 215.000 eura od Senada Zejnića iz Prnjavora.

Radi se o slučaju zbog kojeg je na tri godine zatvora nepravosnažno osuđen stručni saradnik Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Tarik Hadžibegović, jer je od Zejnića uzeo mito, od 3.500 eura i četiri tegle ”Nutele”, kako bi “pogurao” istragu.

Optužnicom Bajiću je na teret stavljeno da je od 2. do 11. jula 2020. godine pokušao da iznudi novac od Senada Zejnića na ime navodnog duga njegovog sina Еlvisa, koji živi u Austriji, u iznosu od 3.200 eura. Bajić mu se predstavio kao Admir i prvo tražio da mu vrati 20.000, a potom i 100.000 eura.

Potom je, prema optužnici, putem telefona zvao Zejnića i zaprijetio da će od njega naplatiti novac koji je na kamatu posudio njegovom sinu Еlvisu, u ukupnom iznosu od 215.000 eura. Dodaje se da je Zejniću prijetio da će mu ukoliko ne vrati dug ”ugasiti lozu i familiju”. Govorio mu je da ne zna s kim ima posla i da će na njega ”baciti dinamit”, da će ga u prahu pokupiti i ”da će oštećeni završiti u plastičnim kesama”.

Tokom suđenja Senad je pričao da mu je optuženi slao prijeteće poruke, te da je dug od 3.200 eura narastao na 215.000 eura. Prvu poruku je, kako je ispričao, dobio preko aplikacije ”Viber”, sa austrijskog broja, u julu 2020. godine. Tvrdio je i da je kasnije saznao da se radi o optuženom Bajiću, koga je pozvao da se sastanu u Prnjavoru, ali je ovaj to odbio. Ispričao je i da je bio spreman da mu isplati 20.000 eura, ali je zbog prijetnji i rasta duga sve ispričao poznaniku koji ga je savjetovao da slučaj prijavi policiji.

Bajić je tokom suđenja tvrdio da mu je cijeli slučaj ”napakovan” te da nikada nije prijetio Zejniću, ali da je čuo da je Senad ”platio tužioca” kako bi ga zatvorio. Pojasnio je da je Еlvis imao auto plac u Beču, te da mu je dugovao novac za automobile koje mu je platio, ali ih nikada nije isporučio. Tvrdio je i da nikada nije imao austrijski broj telefona,

Inače, istragu protiv Bajića pokrenulo je tužilaštvu u Austriji i predmet je ustupljen banjalučkom tužilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79