Sud u Austriji osudio trojicu braću iz BiH zbog šverca 144 kilograma droge

Sud u Austriji osudio trojicu braću iz BiH zbog šverca 144 kilograma droge


Austrijski sud danas je izrekao višegodišnje zatvorske kazne za trojicu braće iz Bosne i Hercegovine i dva državljana Austrije zbog šverca 144 kilograma droge. Braća, starosti 30, 33 i 43 godine, osuđena su zajedno sa slovenačkim saradnicima, a teretila su ih optužbe za krijumčarenje velikih količina narkotika iz Slovenije u Austriju.

Tužiteljka Sandra Lemermaj izjavila je da je organizovana grupa od kraja 2021. do hapšenja prošle godine prenosila drogu u saradnji sa slovenačkim saradnicima, izvršivši najmanje 20 krijumčarskih tura.

Ukupno 144 kilograma droge, uključujući kanabis, kokain i speed, direktno je prebačeno iz Slovenije u područje Salcburga. Droga je potom prodavana poznatim i nepoznatim klijentima.

Glavni organizator, 33-godišnji državljanin BiH, osuđen je na devet godina zatvora, dok je njegov 43-godišnji brat dobio osam godina zatvora. Ostala trojica, državljani Austrije, dobila su pet, četiri i četiri i pol godine zatvora. Presude nisu pravosnažne.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija