Sud ukinuo presudu kojom su Nikola i Mitar bili osuđeni na 18 i 15 godina iza rešetaka zbog likvidacije Stefana

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su Nikola Bojović i Mitar Pandurević bili osuđeni na 18 i 15 godina zatvora zbog ubistva Stefana Filića (19) u Velikoj Plani.

Viši sud u Smederevu, podsjetimo, oglasio ih je krivim zbog toga što su 2. februara 2020. pijani, bez ikakvog povoda napali maloljetnika koji je sa Stefanom bio u društvu, a kada je pokojni mladić pokušao da ga zaštiti, brutalno ga pretukli.

Filić je sa ivice trotoara pao na površinu ulice i dok je ležao prišao mu je okrivljeni Bojović i šutnuo ga nogom na kojoj je imao obuvenu patiku u predjelu lijeve polovine glave, od kojih udaraca je Filić zadobio povrede koje su predstavljale tešku tjelesnu povredu opasnu po život i zbog kojih je, i pored preduzetih mjera ijlečenja, nastupila smrt oštećenog 3. februara 2020. godine – naveo je Viši sud u Smederevu u presudi koju je ukinuo Apelacioni sud.

U odluci ovog suda, navodi se da su prihvaćene žalbe branilaca Nikole Bojovića i Mitra Pandurevića, ali da im je pritvor produžen.

Sud u Smederevu utvrdio je da je Bojović u krvi imao 1,7 promila alkohola, a Pandurević 1,45.

Prilikom izlaska iz diskoteke, prolazeći pored oštećenog Filića, koji je bio u društvu sa maloljetnim oštećenim V. J. i M. R, jedno vrijeme zajedno prolazili ulicom, a kada se maloljetni oštećeni M. R. u jednom trenutku nasmejao na šalu koju je izgovorio okrivljeni Bojović, on mu se obratio riječima: „Šta se ti smoješ?” i, bez ikakvog povoda, udario ga dlanom otvorene šake u predjelu potiljka, a kada je oštećeni Filić pokušao da ga smiri riječima: „Nemojte da nas dirate, smirite se”, Bojović ga je, bez ikakvog povoda, udario u glavu – naveo je sud u ukinutoj presudi i opisao da su nastavili da ga udaraju i kada je pao na zemlju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79