Sudar sa vozom u Prijedoru

Dramatični trenuci zabilježeni su na putnom prelazu “Trinaesta” u Prijedoru, kada je nesavjesni vozač, uprkos znaku stop i jasnoj signalizaciji, koja pokazuje da se približava voz, zamalo da je došlo do katastrofalnih posljedica.

Naime, vozač je prošao kroz znak stop, a nakon što se spustila rampa, ostao zaglavljen na šinama, te izašao iz auta, a potom nailazi voz i udara u vozilo.

Iz Željeznica RS (ŽRS) ističu da je ovaj događaj izazvan nepažnjom vozača na putnom prelazu “Trinaesta” u Prijedoru, mogao izazvati katastrofalne posljedice.

“Iznova vidimo da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama, ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svijest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa. Željeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju”, navode iz ŽRS.

Ističu da saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

“Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza”, dodaju iz Željeznica RS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79