Sudija Kurbašić ponovo izazvao skandal, ovaj put na utakmici omladinaca

Uzbudljiva utakmica između Tuzla Cityja i Zvijezde Gradačac u Kvalitetnoj ligi Tuzlanskog kantona (omladinci) završila je s neriješenim rezultatom 2:2, ali sve osim igre na terenu bila je tema razgovora nakon što je sudija Zamir Kurbašić, domaći arbitar iz Gradačca, bio pod paljbom kritika zbog sumnjivih odluka.

Kurbašić je nedavno suspendovan nakon što su se pojavile optužbe da je pravio “kardinalne greške” na utakmici između Međiđe i Trebave. Na toj utakmici, Kurbašić je bio fizički napadnut zbog lošeg suđenja, što je samo podgrijalo sumnje u njegovu neutralnost i na ovoj utakmici.

Pretukli sudiju na terenu pa ga zaključali u svlačionicu: “Tek nakon 5 sati je izašao uz pratnju policije”

Da li je Kurbašić, čiji je poreklo iz Gradačca, imao privatne motive ili je bio pod pritiskom domaćina utakmice?

Na ovom susretu omladinaca, sudija je kontinuirano imao tendenciozno suđenje, te je imao kontroverzne reakcije; psovao je djecu, produžio je utakmicu 12 minuta (podsjetimo, u ovoj ligi, poluvrijeme traje 25 minuta), svirao penal, dao nepostojeći crveni karton…

Sve ovo kulminiralo je u 11. minuti sudijske nadoknade kada je Kurbašić dosudio nepostojeći korner, omogućivši domaćinima da izjednače rezultat na 2:2.

Kurbašić je iz Gradačca, te se postavlja pitanje da li je ovako tendenciozno suđenje bilo po nalogu domaćina ili on ima lične animozitete prema ekipi Tuzla City, jer ovakve reakcije na terenu su za svaku osudu.

Postavlja se pitanja kome je u interesu da delegira sudije koje će ovako utjecati na razvoj sporta, jer u ovim uzrastima je osim sportskog motiva itekako važna i odgojna strana, te je nedopustivo da na ovaj način sudija prezentuje djeci vrijednosti kao što su poštenje i fair play.

Sudija Zamir Kurbašić iz Gradačca suspendovan do kraja sezone

Kontroverze oko suđenja na ovoj utakmici neće samo ostati tema razgovora među navijačima, već bi morale postati predmet pažnje fudbalskih institucija koje će morati pažljivo razmotriti šta se dešava na terenu kako bi takve situacije mogli spriječiti u budućnosti!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79