Suđenje se bliži, a Dodikova mašinerija radi punom parom: Evo kako vlast u RS želi animirati mlade ljude

Suđenje se bliži, a Dodikova mašinerija radi punom parom: Evo kako vlast u RS želi animirati mlade ljude


Za dva dana je zakazan glavni pretres odnosno početak suđenja, a sa tim u vezi Dodikova mašinerija odlučila je dodatno “podići svijest” o ovom procesu među ljudima u RS-u

Skupovi podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pod nazivom “Granica postoji” održavaju se već tri mjeseca na međuentitetskim linijama.

Riječ je o kampanji podrške Dodiku zbog optužnice koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega, a tiče se neprovođenja odluka OHR-a na području manjeg bh. eniteta.

Iako je to, valjda, prvobitno zamišljeno kao skup podrške Dodiku zbog suđenja, to je postpeno preraslo u “odbranu Republike Srpske” tako što se Dodik faktički izjednačnio sa manjim bh. entitetom i predstojeće suđenje njemu predstavljeno je kao “suđenje RS-u”.

Kako je proces, sredinom oktobra, počeo izjašnjavanjem o krivici pred Sudom BiH, tako je rasla i histerija Dodikovih pristalica koji su na sve načine pokušavale osporiti legitimitet državnih pravosudnih institucija.

Za dva dana je zakazan glavni pretres odnosno početak suđenja, a sa tim u vezi Dodikova mašinerija odlučila je dodatno “podići svijest” o ovom procesu među ljudima u RS-u.

Na taj način formirana je stranica “Granica postoji” na Facebooku, kao i istoimeni profil na društvenoj mreži X.

Kao “šlag na tortu” pretprošle sedmici je na YouTubeu započeo podcast pod nazivom “Granica postoji” u kojem gostuju osobe koje se stavljaju na stranu predsjednika RS.

Očigledno je kako Dodik i njegovi ljudi misle na sve, pa pokretanjem podcasta žele animirati i mlađu populaciju u RS-u i skrenuti im pažnju na ono što se dešava i što će se dešavati u narednom periodu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija