Suđenje za likvidaciju državljanina BiH: Nakon što ga izbo, Crnogorac otišao na kafu

Na sudu u austrijskom Velsu danas je predstavljen slučaj državljanina Crne Gore (40) optuženog za brutalno ubistvo državljanina Bosne i Hercegovine (40) .

Incident se dogodio kada su Crnogorac i dvojica radnika iz BiH (40, 19) krenuli na posao zajedno. Navodno je Crnogorac bio uvjeren da 40-godišnjak iz BiH ima aferu s njegovom suprugom. Kada su stigli ispred firme, žrtva i optuženi su izašli iz automobila, dok je 19-godišnjak ostao u vozilu. U tom trenutku, Crnogorac je izvadio nož i pet puta ubo državljanina BiH, a zatim sjeo u auto i rekao 19-godišnjaku da ga vozi na kafu. Navodno je tokom te vožnje nazvao svoju suprugu i obavijestio je da je ubio njenog ljubavnika i prijetio da će napasti nju nakon toga. Kasnije je, dok je bio u kafiću, uzvikivao da je upravo ubio ljubavnika svoje supruge. Nakon što je popio kafu, navodno je krenuo prema Linzu da se preda, ali tužilac tvrdi da to možda nije istina, jer njegova supruga živi u Linzu, pa je možda imao namjeru da i njoj naudi. U međuvremenu je uhapšen zbog sveobuhvatne akcije potrage za njim.

Prema riječima javnog tužioca, Crnogorac je bio vlasnik firme koja je uglavnom zapošljavala ljude s Balkana. Bio je ekstremno ljubomoran i sumnjao je u sve svoje radnike. Neposredno prije ubistva, sumnja je pala na 40-godišnjeg radnika iz BiH.

Danas je svjedočio i psihijatar Adelheid Kastner koji je rekao da optuženi ima narcisoidni poremećaj ličnosti. Također je navedeno da je optuženi bio pod uticajem alkohola i kokaina u trenutku ubistva, ali je ipak bio uračunljiv. Tužilac tvrdi da je brutalno ubistvo počinjeno zbog neosnovane, bolesne ljubomore.

Kao svjedok se pojavila i bivša supruga optuženog, koja je rekla da je on nekada bio izuzetno vrijedan čovjek, ali je počeo da pije i da ga je to promijenilo.

U slučaju da bude osuđen, optuženi se suočava s kaznom do 20 godina zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79