Sudska policija nakon što im je pobjegao Muhamed A.: Pobjegao nam je kroz prozor WC-a

Sudska policija nakon što im je pobjegao Muhamed A.: Pobjegao nam je kroz prozor WC-a


Danas se u Mostaru desila prava drama kada je bjegunac Muhamed A. pobjegao Sudskoj policiji i skočio u Neretvu. Jedan policajac je povrijeđen, a nakon svega se oglasila i Sudska policija.

Bjegunac Muhamed A. pobjegao sudskoj policiji i skočio u Neretvu

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Danas je prilikom izvršavanja operativnog zadatka povrijeđen službenik Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Centra sudske policije u Hercegovačko – neretvanskom kantonu.

Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru broj 58 0 K 259 519 23 Iks od 06.02.2023. godine kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog A.M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 6 dana, službenici sudske policije su nakon izvršenih operativnih provjera izvršili radnju privođenja lica A.M. u službene prostorije Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koje se nalaze u Kantonalnom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta.

Navedeno lice je sa ciljem bjekstva, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Kantonalnog suda u Mostaru iskočilo kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici sudske policije u namjeri da lice A.M. zaustave, krenuli u potragu za istim.

Službenici sudske policije su lice A.M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve, te je lice A.M. vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočilo u rijeku.

Prilikom navedene potrage službenik sudske policije L.J. se u namjeri da dođe do traženog lica poskliznuo sa litice prema obali rijeke Neretve kojom prilikom je zadobio povrede, te je isti odmah prevezen u Kliničku bolnicu u Mostaru radi utvrđivanja stepena povreda i pružanja ljekarske pomoći, gdje se isti trenutno i nalazi.

Službenici Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u koordinaciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko – neretvanskog kantona i dalje tragaju za licem A.M.

Sudska policija će pokrenuti postupak detaljnih provjera vezanih za navedeni događaj o čemu će biti obaviješteni nadležni organi i javnost – navodi se u saopćenju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija