Sukob u MUP-u KS: Sindikat policije KS poručio ministru Katici da se ne miješa u operativni rad policije

Sukob u MUP-u KS: Sindikat policije KS poručio ministru Katici da se ne miješa u operativni rad policije


Viktor Ćatić, predsjednik Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, izrazio je zabrinutost zbog navodnog miješanja ministra unutrašnjih poslova KS, Admira Katice, u operativni rad policije.

Ovo upozorenje dolazi u trenutku kada je ministar Katica najavio provjeru navoda o korištenju pauze od strane policijskih službenika, što je Ćatić ocijenio kao nepoštivanje autonomije policijskih snaga.

Ćatić tvrdi da ministar Katica nije adekvatno upućen u trenutne probleme unutar MUP-a KS, posebno ističući zaokupljenost ministra kupovinom helikoptera umjesto rješavanjem tekućih pitanja.

Dodatno, Sindikat je kritizirao ministra zbog nedostatka osoblja u Odjeljenju za administraciju Centar, gdje je broj registriranih vozila disproporcionalno visok u odnosu na broj dostupnih referenata.

U svom oštro formuliranom saopćenju, Ćatić je apelirao na ministra da se suzdrži od direktnog uplitanja u policijski rad i da se više posveti poboljšanju uvjeta rada i infrastrukture u MUP-u KS.

Sindikat policijskih službenika izražava spremnost da se založi za kvalitetnije radne uslove i zaštiti prava svojih članova, koji su pod velikim stresom i često se suočavaju s ozbiljnim zdravstvenim problemima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija