Foto: Facebook/našastranka
Vildana Bešlija kao moguća kandidatkinja za načelnika općine Novo Sarajevo

Vildana Bešlija kao moguća kandidatkinja za načelnika općine Novo Sarajevo


Dok se približavaju lokalni izbori, političke stranke u Bosni i Hercegovini intenzivno razmatraju potencijalne kandidate za ključne pozicije.

U Novom Sarajevu, situacija postaje sve zanimljivija s mogućim kandidaturama koje bi mogle preoblikovati lokalnu političku scenu. Posebnu pažnju privlači Vildana Bešlija, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, koja se sve više spominje kao ozbiljna kandidatkinja za načelničku poziciju u ovoj općini.

Unutarstranački dijalozi već su u toku, a Bešlija se ističe kao jedna od vodećih figura. S obzirom na to da Trojka (Naša stranka, Narod i Pravda, i Socijaldemokratska partija) planira zajednički nastup na izborima, izbor kandidata je ključan za uspjeh koalicije.

Iako je Samir Avdić iz NiP-a prvobitno bio favorit za zajedničkog kandidata, razvoj događaja mogao bi preokrenuti stvari u korist Bešlije.

Međutim, unutar SDP-a Novo Sarajevo postoji određena nezadovoljstvo, s mišljenjima da bi SDP trebao imati svog nezavisnog kandidata, što dodatno komplicira situaciju. Ova “tiha pobuna” može utjecati na konačnu odluku o kandidaturi.

Zanimanje za Bešlijinu kandidaturu dodatno je poraslo nakon objavljivanja video snimka od strane Naše stranke, što je interpretirano kao njen nenamjerni početak predizborne kampanje. Ovaj potez mogao bi signalizirati njezinu ozbiljnost u namjeri da se kandidira za načelnika.

Sve oči su uprte u daljnji razvoj situacije, dok političke stranke vagaju svoje opcije uoči izbora koji bi mogli značajno utjecati na politički pejzaž u Novom Sarajevu.

Video možete pogledati na ovom linku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija