Sukob za vlast u Banovićima: Svađa prerasla u tučnjavu

Sukob za vlast u Banovićima: Svađa prerasla u tučnjavu


Nakon što je Inicijativa za opoziv načelnika Bege Gutića prihvaćena na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća, napetost je rasla iz dana u dan. Danas, 31. jula, situacija je eskalirala kada je novo izabrano rukovodstvo, predsjedavajući Sifet Ikanović i zamjenik Edin Žuinić, pokušalo preuzeti vlast i ući u zgradu Općine.

Međutim, pristup im je fizički zabranjen od strane pristalica načelnika Gutića, što je izazvalo žestoku tučnjavu. Grupa ljudi je nasilno ometala pokušaj novog rukovodstva da preuzme kontrolu nad Općinom, što je rezultiralo ozbiljnim incidentima.

Ova situacija odražava duboke podjele u političkom životu općine Banovići. Nastala je prava borba za vlast između dvije strane, što je dovelo do haosa i narušilo javni red i mir.

Policija je odmah intervenisala kako bi smirila situaciju i rastjerala sukobljene strane, ali napetost i nervoza i dalje ostaju prisutne. Građani su zabrinuti zbog ove ozbiljne političke krize koja ima direktan uticaj na njihovu lokalnu zajednicu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija