Suljagić: Lojalnost dugujem samo bošnjačkoj djeci u aparthejdu istočne Bosne

Suljagić: Lojalnost dugujem samo bošnjačkoj djeci u aparthejdu istočne Bosne


Direktor Memorijalnog centra u Potočarima, Emir Suljagić, izrazio je svoje mišljenje povodom trenutnih dešavanja u BiH putem svog profila na X mreži.

Njegov osvrt privukao je pažnju zbog snažne poruke o stanju bošnjačke djece i njihovom pravu na obrazovanje na maternjem jeziku.

Suljagić je kritizirao dio bosanskohercegovačke javnosti, rekavši:

“Javnost je u BiH ona grupa stanovništva koja ima stav isključivo o temama koje nikako ne mogu narušiti njihovu komociju.

Dodao je da se ljudi ne žele suočiti s bolnom prošlošću, posebno kada se radi o mjestima poput Zvornika, gdje su se planirala masovna smaknuća.

Suljagić je jasno naglasio svoj stav: “Dok god bošnjačka djeca u istočnoj Bosni pohađaju škole u kojima ne mogu koristiti svoj jezik ili učiti svoju historiju, ne dugujem lojalnost nikome osim njima.”

Istakao je da će njegov jedini fokus biti sloboda Bošnjaka u istočnoj Bosni dok god žive pod uvjetima koje opisuje kao aparthejd.

Zaključio je porukom: “To je, naime, jedini narod koji imam. I jedina briga koju mogu imati.”

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija