Supruga bivšeg gradonačelnika/ Osuđena Adelaida Galijašević zbog skrivanja koverte od 10.000 KM mita

Kantonalni sud USK potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda u Bihaću kojom je Adelaida Galijašević osuđena zbog krivičnog djela sprečavanje dokazivanja.

Presuda joj je izrečena jer je 15. juna 2016. godine, prilikom provođenja i realizacije posebnih istražnih radnji u predmetu kodnog imena “Mito”, koji je provodilo Tužilaštvo USK, pokušala sakriti kovertu u kojoj se nalazilo 10.000 maraka sa obilježenim novčanicama koje su bile predmet simuliranog podmićivanja po naredbi Općinskog suda u Bihaću.

Ovom pravosnažnom presudom imenovanoj je izrečena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

Inače, radi se o supruzi bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, koji je preminuo prije dvije godine. Protiv njega se također vodio sudski postupak, a svemu je prethodila simulirana akcija u kojoj je sudjelovao jedan bihaćki poduzetnik.

Od njega je tadašnji gradonačelnik Galijašević, u prisustvu svoje supruge, tražio mito kako bi naložio da grad Bihać isplati ranije postojeći dug od 100.000 maraka njegovoj firmi.

Neposredno prije hapšenja nadležni tužilac i policijski inspektori su u automobilu, u neposrednoj blizini, slušali razgovor koji se vodio u kabinetu. Pomenuti poduzetnik je rekao kako mora otići do banke kako bi podigao novac, a u trenutku kada je vršena njegova primopredaja, policija je upala u kabinet. U pokušaju da prikrije tragove, Galijašević je krišom novac predao supruzi, koju su, međutim, presreli i pretresli policajci, te pronašli obilježeni novac.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79