Suspendovan službenik GP BiH: Vladan Kovačević prevozio drogu za kriminalnu organizaciju

Službenik Granične policije Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević, koji je uhapšen u akciji “Staza”, u kojoj se sumnjiči da je prevozio drogu, suspendovan je iz policijskog tijela.

Ova informacija potvrđena je za “Avaz” iz Granične policije BiH.

U dokazima Tužilaštva navodi se, između ostalog, da je uhapšeni granični policajac Vladan Kovačević prevozio drogu u Sarajevo, a koju su kasnije preuzimale nepoznate osobe. Analizom operativnog materijala, dobivenog međupolicijskom saradnjom, utvrđeno je da je dogovoreno krijumčarenje 40 kilograma marihuane 13. decembra 2020. godine iz Novog Pazara do Bosanske Gradiške, koju je preuzeo osumnjičeni Dušan Lovrenović.

Međutim, dan kasnije Kovačević je prokrijumčario još 40 kilograma marihuane, također iz Novog Pazara za Sarajevo. Za prijevoz i prijenos opojne droge marihuane osumnjičeni Pejović je angažirao specijalna vozila opremljena “štekom”, u koji može stati 40 kilograma marihuane. Osumnjičeni Vladan Kovačević u oba slučaja drogu je prevozio u BMW-u 5, u količini od po 40 kilograma (ukupno 80 kilograma).

Za ovu vrstu posla dobio je ukupno 2.900 eura. On je, kako se navodi, 40 kilograma droge u Sarajevo dovezao u blizinu jednog sarajevskog hotela i predao je za sada nepoznatoj osobi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79