Svaki novi dan nosi veći rizik: Da li će bh. državljani doživjeti da budu evakuisani iz Gaze

Više od 50 osoba, državljana BiH i članova njihovih porodica, čeka u Gazi na evakuaciju. Zbog neprestanog izraelskog granatiranja Gaze, koji uključuje i civilne ciljeve, oni su, kao i svi stanovnici ovog područja, svakodnevno u opasnosti od moguće pogibelji.

Na pres konferenciji, po povratku iz Berlina, prije desetak dana o ovom problemu govorio je i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, ali do sada još niko od bh. državljana koji se nalaze u Gazi nije evakuisan.

Kada bi se to moglo dogoditi pitali smo našeg ambasadora u Egiptu Sabita Subašića.

– Ono što mogu reći je da danas neće biti evakuisani. Naime, informacije o osobama koje će biti evakuisane dostavljaju se tek noć prije. Da li će bh. državljani biti evakuisani sutra, prekosutra, za pet dana… ne mogu govoriti upravo oz razloga kojeg sam spomenuo, odnosno zbog toga što ćemo to saznati noć prije evakuacije, kazao je za Oslobođenje Subašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79