Sve više profesora iz bh. medresa protiv efendije Pezića: “Zašto upozoravaju roditelje i djecu na mene?”

Sve više profesora iz bh. medresa protiv efendije Pezića: “Zašto upozoravaju roditelje i djecu na mene?”


Efendija Elvedin Pezić na njegovoj facebook stranici koju prati preko 342.00 osoba, požalio se kako se sve više profesora iz više bosanskohercegovačkih medresa žale na njega i na njegovo predavanje putem društvenih mreža piše Crna-Hronika.

Navodno pored djece koja pohađaju medrese upozorovaju i njihove roditelje na Pezićeva predavanja. Profesori iz medresa kažu da Pezić stvara podjele među Bošnjacima.

“Iz više medresa i na više profesora se žale učenici kako ih profesori smaraju govorim o meni konkretno i o ostalim daijama. Minimalno što se za takvo ponašanje može kazati da je to gibet i ogovaranja brata muslimana.

Da li su roditelji djece svoju djecu povjerili profesorima medrese kako bi im oni djecu trovali pričom protiv muslimana.  Takvi nam najviše govore o uvažavanju drugog i drugačijeg, o međumuslimanskoj toleranciji, a prvi su pali na tom ispitu.

Uvažavaju oni i šije i sufije, pa čak i nemuslimane, ali su daije jedini čija čast nema svoju svjetost. – napisao je Pezić u prvom postu a nakon toga je nastavio dalje. Objavio je poruku koju je dobio od učenika iz jedne medrese.

“Eto razloga zašto djecu upozoravati na Pezića!

Es-selamu alejkum poštovani šejh. Prvi razred sam (………) medrese, i osjetio sam potrebu da Vam se javim oko jedne stvari zato što pratim Vaš rad već duže vrijeme. Naime, nakon vašeg statusa o profesorima u medresi ništa se nije poboljšalo, čak sta više pogoršalo se. Profesori su nam na redovnim časovima počeli govoriti, neke stvari o Vama ja ću Vam navesti nekoliko stvari što Vam oni “zamjeraju”:

-stav o bezalkoholnom pivu
-vi i sve dajije ste sljedbenici Muhammad ibn Abd al-Wahhaba
-stvaranje podjela medju nama
-ne interesuju Vas povratnici
-heroj na internetu

Ovo nije stav jednog profesora, nego više ali ne svih.” – objavio je pismo od učenika prvo razreda medrese koju je dobio na svojoj stranici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija