Sve za ljubav u BiH: Mladoženji 90, mlada mlađa 20 godina

U Banjoj Luci, gradskim matičarima nije nedostajalo raznolikosti ove godine kada je riječ o sklopljenim brakovima. Prema podacima Gradske uprave, od 1. januara do 26. juna 2024. godine, evidentirano je 366 vjenčanja, što je za 13 više u odnosu na isti period prošle godine.

Najstariji mladoženja imao je 90 godina, dok je njegova supruga, najstarija mladenka ovogodišnjih vjenčanja, imala 70 godina. Sa druge strane, najmlađi mladoženja ove godine rođen je 2004. godine, iste godine kao i njegova supruga.

U poređenju s prošlom godinom, kada je najmlađi par činio mladoženja rođen 1997. godine i nevjesta rođena 2006. godine, ove godine evidentan je pomak u godinama mladenaca.

Dodatno, 32 vjenčanja su se održala izvan službenih prostorija, odnosno u restoranima, što ukazuje na trend opuštenijih i manje tradicionalnih lokacija za obavljanje ceremonija.

Ove statističke podatke je objavila Gradska uprava Banja Luka, naglašavajući značajno povećanje broja vjenčanja u prvom polugodištu ove godine, te raznovrsnost u godinama mladenaca što doprinosi bogatstvu lokalne matičarske statistike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79