Svećenik iz Srpca kupovao drogu za 300 KM: Robu zvali “čista majica”

Svećenik iz Srpca kupovao drogu za 300 KM: Robu zvali “čista majica”


Ranije tokom ove sedmice u Banjoj Luci je provedena akcija “Eskadron” u kojoj je, osim imena koja su od ranije poznata policiji po kriminalnim radnjama, uhapšen i sveštenik koji je od bande kupovao kokain.

Prema saznanjima ATV Banja Luka, Petko Vuković, svećenik iz Srpca, je u više navata kupovao kokain, a ono što posebno izdvajaju jeste to što je nedozvoljena supstanca kupovao i na dan pravoslavnih praznika i slava.

To se navodi u dokumentaciji iz istrage u predmetu “Еskadron” u koji je ovaj banjalučki portal imao imao uvid. U dokumentima piše da je Vuković u više navrata drogu kupovao od osumnjičenog Dragoslava Jungića (50) zvanog Kreka iz Banje Luke za iznose od 100 do 300 KM.

Ivan i Dragana Šakić su uhapšeni policajci – dileri koji su radili i za kriminalce

Svećenik je to potvrdio i tokom saslušanja u svojstvu svjedoka, izjavivši da je kokain od Jungića kupio “neposredno prije Nove godine”, kao i “dana 19. decembra (Sveti Nikola) i 20. januara (Sveti Jovan)”.

Vuković je također izjavio da je 29. februara kupovao drogu od Jungića za iznos od 300 KM, a taj dan ga je policija tajno pratila. U dokumentaciji se navodi da je Vuković automobilom Tuareg oko 18:40 sati došao u Jungićev stan. U zgradi se zadržao desetak minuta, a nakon što je izašao policija je nastavila da prati njegovo vozilo. Oko 19 sati su ga zaustavili u ulici Miloša Obilića i tada su mu pronašli i oduzeli tri PVC paketića sa bruto masom od po 0,6 grama, 0,56 grama i 0,59 grama kokaina.

U dokumentima iz istrage se navodi da su osumnjičeni u međusobnoj komunikaciji za kokain koristili zamjenske termine i izraze kao što su “čista majica”, “čisti veš”, “kafa” i slično. Osim direktnog kontakta kupoprodaju su dogovarali i preko više mobilnih aplikacija.

Podsjetit ćemo, u okviru akcije “Eskadron” uhapšeno je 19 osoba, dok je za jednu osoba raspisana potraga jer je trenutno nedostupnim policijskim organima.

U toku akcije koja je provedena 28. maja je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška koje asocira na kokain, nešto više od jednog kilograma marihuane i 35.000 KM. Osim toga, u akciji je učestovovalo čak 170 policajaca dok je jedna pripadnik Specijalne antiteroristike jedinice (SAJ) i povrijeđen.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija