Švicarska želi protjerati serijskog lopova iz BiH, on ne želi kući

Nakon što je niža sudska instanca presudila da državljanin Bosne i Hercegovine (45) mora da napusti zemlju zbog niza krivičnih djela, on je odlučio da se obrati Višem sudu u Cirihu i pokuša da se izbori za ostanak u zemlji.

Kako prenose švicarski mediji, riječ je o serijskom lopovu, koji već godinama “operiše” na području Ciriškog jezera.

Zajedno sa svojim saučesnikom, kojem nije navedena zemlja porijekla, krao je sve što je stigao: od električnih bicikala, građevinske opreme pa do provala u stambene zgrade.

Njegova prva krađa registrovana je juna, 2021. godine, a najviše je krao od posjetilaca na Ciriškom jezeru, ali su i okolna gradilišta bila njegova česta meta.

Svu ukradenu robu bi kombijem prevozio u BiH gdje je i preprodavao.

Ono što je zanimljivo jeste da je on priznao da je počinio sva krivična djela koja mu se stavljaju na teret, ali da je to uradio zbog dugova.

Na koji način će predstaviti svoju odbranu pred Višim sudom još nije poznato, ali švicarski mediji prenose da dugovi svakako neće biti olakšavajuća okolnost, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79