Svjetski dan psorijaze: U SKB Mostar dermatološki pregledi bez prethodne narudžbe i uputnice

Svjetski dan psorijaze: U SKB Mostar dermatološki pregledi bez prethodne narudžbe i uputnice


Klinika za kožne i spolne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar sudjelovat će u obilježavanju Svjetskog dana psorijaze tako što će u utorak organizirati dermatološke preglede, bez prethodne narudžbe i uputnice.

Kako su najavili iz spomenute bolnice, u utorak, 24. oktobra, u ambulantama Klinike za kožne i spolne bolesti (Ul. kralja Tvrtka bb treći kat) od 9 do 13 sati bit će omogućeni dermatološki pregledi, bez prethodne narudžbe i uputnice, a u svrhu pravodobnog otkrivanja psorijaze.

Koža prekrivena crvenilom i zadebljanjima koja se peruta, samo je jedan od simptoma psorijaze te je stoga niz godina smatrana isključivo kožnom bolesti. No, prema najnovijim spoznajama smatra se upalnom višesustavnom bolesti s pridruženim komorbiditetima i povećanim rizikom za kardiovaskularne i cerebrovaskularne bolesti. Razlike u kliničkoj slici su velike: od izgleda, oblika do smještaja psorijatičnih promjena kože, vlasišta, noktiju i zglobova, ističu iz SKB Mostar.

S obzirom na to da se bolest očituje u svim dobnim skupinama, pravodobnom dijagnozom i liječenjem uspješno bismo spriječili razvoj teških oblika bolesti i nepoželjnih popratnih pojava dugotrajne primjene kortikosteroidnih pripravaka, poručili su dermatolozi iz SKB Mostar te pozvali sve one koji sumnjaju na ovu bolest da se odazovu pozivu za preventivni pregled svoje kože.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija