Mladi u Sarajevu dobijaju 12.000 KM za kupovinu stana: Evo kako se prijaviti

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo objavilo je Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih.

Vlada Kantona Sarajevo osigurala je 5,5 miliona KM u ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu.

Predmet javnog poziva je podnošenje zahtjeva i utvrđivanje liste kandidata za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih na području Kantona Sarajevo, na način da se odobravaju nepovratna novčana sredstva kandidatima po redoslijedu sa konačne liste kandidata u iznosu do 12.000 KM, a u zavisnosti od raspoloživih sredstava u Budžetu Kantona Sarajevo za ove namjene.

Javni poziv ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.

Prilikom aplikacije, potrebno je ispuniti zahtjev po javnom pozivu za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih te izjavu podnositelja zahtjeva.

Javni poziv dostupan je zvaničnom stranici ministarstva koji možete pogledati na LINKU.

Osim toga, dostupan je i sami tekst javnog poziva koji sadrži uslove za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja, kriterij za bodovanje te dokumentaciju koju je potrebno priložiti iz zahtjev.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79