Tako je onima koji ručaju ili večeraju sa Podžićem omogućen meni koji košta do 90 maraka po osobi

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić mijenja Pravilnik o korišćenju reprezentacije u ovom ministarstvu kako bi sebi i svojim gostima obezbjedio najbolje obroke i pića.

Tako je onima koji ručaju ili večeraju sa Podžićem omogućen meni koji košta do 90 maraka po osobi.

„Ručak ili večera koje priređuje ministar, zamjenici ministra, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH sadrži predjelo, glavno jelo, desert, te alkoholna pića“, stoji u pravilniku koji je u fazi usaglašavanja. Ostali nižerangirani zaposleni u ovom ministarstvu takođe svoje zvanice mogu da počaste istim redom kao i ministar, s tim da moraju da se uklope u manje budžete.

Tako na primjer sekretar ministarstva, zamjenici načelnika i vojno diplomatski predstavnici BiH u inostranstvu imaju na raspolaganju 70 maraka po osobi za ručak ili večeru koju oni organizuju. Pripadnici ministarstva i oružanih snaga BiH koji organizuju druženja vezana za implementaciju međunarodnih obaveza BiH na raspolaganju imaju 65 maraka, a komadanti brigade 55 maraka po osobi.

Najmanje novca za dobar obrok odobreno je komandantima pukova koji za predjelo, glavno jelo i dezert uz piće mogu da računaju na 50 maraka po osobi. Inače, prema pravilniku iz 2014. godine Ministarstvu odbrane je po osnovu reprezentacije odobreno 300.000 maraka piše Capital.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79