Taksista vratio novčanik s 270 eura, dobio 2 marke za kafu

Vozač „Hit“ taksija nedavno je ispod sica pronašao novčanik s dokumentima i novcem koji je tokom vožnje, na relaciji od Bišćana do Jereze, ispao momku kojeg je vozio i bez imalo dileme ga vratio vlasniku.

Taksista priča da je taj momak nedugo nakon vožnje, vidjevši vjerovatno da nema novčanika, pozvao centralu „Hit“ taksija, a oni opet njega kako bi provjerio da novčanik nije slučajno ostao u autu.

– Pregledao sam auto i našao novčanik tu ispod mjesta gdje je momak sjedio. Vjerovatno mu je nepažnjom ispao. Otvorio sam ga, čisto zbog sebe da vidim šta ima unutra. Bilo je koliko sam vidio 270 eura, nešto maraka i dokumenta, lična karta, vozačka…

Centrala je odmah pozvala tog momka koji je došao po novčanik. Uredno sam mu ga predao, on ga pregledao, zahvalio mi se i počastio s dvije marke. Da popijem kafu. – kaže s osmijehom ovaj poštenjačina.

Smatra da to nije slučaj koji treba nešto posebno isticati, pa zato nije htio ni da ide s imenom i prezimenom u javnost, već samo s porukom da bi tako kako je on postupio, trebao bilo ko postupiti, ko se nađe u sličnoj situaciji, piše Infoprijedor.ba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments